Mitla

Terwijl Monte Alban het belangrijkste politieke centrum was, was Mitla het belangrijkste religieuze centrum. De naam Mitla is afgeleid van de Nahuatl-naam Mictlan, wat de plaats van de dood of onderwereld betekent. De stad zelf werd bewoond sinds de Klassieke Periode (600-100 v.Chr.) en misschien al vanaf 900 v.Chr.. Het bereikte zijn hoogtepunt tussen 750 en 1521, totdat de Spanjaarden arriveerden.

While Monte Albán was most important as the political center, Mitla was the main religious center. The name Mitla is derived from the Nahuatl name Mictlán, which was the place of the dead or underworld. The city itself was inhabited at least since the Classic Period (100-650 BCE) and perhaps from as early as 900 BCE. It reached its height and largest size between 750 and 1521, until the Spanish arrived.

 

Mitla 01 Mitla 02 Mitla 03 Mitla 04 Mitla 05 Mitla 06 Mitla 07 Mitla 08 Mitla 09 Mitla 10 Mitla 11 Mitla 12 Mitla 13 Mitla 14 Mitla 15 Mitla 16

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close