Istanbul: Topkapi Palace

Het Topkapi-paleis was de residentie van de Ottomaanse sultans voor ongeveer 400 jaar (1465-1856) van hun 624-jarige heerschappij. Het paleis was behalve een koninklijke residentie ook een instelling voor staatsaangelegenheden en koninklijk amusement. Het is nu een museum en bevat ook belangrijke heilige relikwieën van de islamitische wereld, waaronder de mantel en het zwaard van Mohammed.

The Topkapı Palace was the primary residence of the Ottoman sultans for approximately 400 years (1465–1856) of their 624-year reign. As well as a royal residence, the palace was a setting for state occasions and royal entertainments. It is now a museum and as such a major tourist attraction. It also contains important holy relics of the Muslim world, including Muhammed’s cloak and sword.

 

Topkapi-paleis 01 Topkapi-paleis 02 Topkapi-paleis 03 Topkapi-paleis 04 Topkapi-paleis 05 (harem) Topkapi-paleis 06 (harem) Topkapi-paleis 08 (koninklijke loge) Topkapi-paleis 09 (toegangspoort) Topkapi-paleis 10 (Poort der Gelukzaligheid) Topkapi-paleis 11 Topkapi-paleis 12 Topkapi-paleis 13 Topkapi-paleis 14 Topkapi-paleis 15 (portret vanMehmet de veroveraar) Topkapi-paleis 16 (gouden wieg van de sultan) Topkapi-paleis 17 (voetafdruk van de profeet Abraham) Topkapi-paleis 18 (gouden muziekdoos) Topkapi-paleis 19 (moskee) Topkapi-paleis 20 (keuken) Topkapi-paleis 21 (keuken) Topkapi-paleis 22 (keuken) Topkapi-paleis 23

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close