Istanbul: Sultan Ahmed Mosque

De Sultan Ahmed-moskee is in de volksmond bekend als de Blauwe Moskee vanwege de blauwe tegels die de muren van het interieur sieren. Het werd gebouwd tussen 1609 en 1616 tijdens het bewind van Ahmed I en heeft een grote koepel, zes minaretten, en acht kleinere koepels.

The Sultan Ahmed Mosque is popularly known as the Blue Mosque for the blue tiles adorning the walls of its interior. It was built from 1609 to 1616, during the rule of Ahmed I and has one main dome, six minarets, and eight secondary domes.

 

Blauwe moskee 00 Blauwe Moskee 01 Blauwe Moskee 02 Blauwe Moskee 03 Blauwe Moskee 04 Blauwe Moskee 05 Blauwe Moskee 06 Blauwe Moskee 07 Blauwe Moskee 08 Blauwe Moskee 09 Blauwe Moskee 10 Blauwe Moskee 11 Blauwe Moskee 12 Blauwe Moskee 13 Blauwe Moskee 14 Blauwe Moskee 15 Blauwe Moskee 16

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close