Istanbul: Archeological Museum

Het Archeologisch Museum van Istanboel bestaat uit drie musea: het Archeologisch Museum, het Museum van het Oude Oosten en het Museum van Islamitische Kunst. Het herbergt meer dan een miljoen objecten die bijna alle tijdperken en beschavingen uit de wereldgeschiedenis vertegenwoordigen. De sierlijke sarcofaag van Alexander, waarvan men ooit geloofde dat het gemaakt was voor Alexander de Grote, en het Vredesverdrag van Kadesh uit 1258 v.Chr., het oudste gekende vredesverdrag ondertekend door Ramses II van Egypte en Hattusili III van het Hettitische Rijk, behoren tot de vele artefacten.

The Istanbul Archaeology Museum consists of three museums: the Archaeological Museum, the Museum of the Ancient Orient and the Museum of Islamic Art. It houses over one million objects that represent almost all of the eras and civilizations in world history. The ornate Alexander Sarcophagus, once believed to be prepared for Alexander the Great, and the Kadesh Peace Treaty (1258 BCE), the oldest known peace treaty signed between Ramesses II of Egypt and Hattusili III of the Hittite Empire, are among the many artifacts.

 

Archeologisch museum 00 Archeologisch museum 01 Archeologisch museum 02 Archeologisch museum 03 Archeologisch museum 04 Archeologisch museum 05 Archeologisch museum 06 Archeologisch museum 07 Archeologisch museum 08 Archeologisch museum 09 Archeologisch museum 10 Archeologisch museum 11 Archeologisch museum 12 (Alexander de Grote) Archeologisch museum 13 Archeologisch museum 14 Archeologisch museum 15 Archeologisch museum 16 Archeologisch museum 17 Archeologisch museum 18 Archeologisch museum 19 (Apollo) Archeologisch museum 20 (Cleopatra) Archeologisch museum 21 Archeologisch museum 22 Archeologisch museum 23 Archeologisch museum 24 Archeologisch museum 25 Archeologisch museum 26 Archeologisch museum 27 Archeologisch museum 28 Archeologisch museum 29 Archeologisch museum 30 Archeologisch museum 31 Archeologisch museum 32 Archeologisch museum 33 (Tiberius) Archeologisch museum 34 (Augustus) Archeologisch museum 35 Archeologisch museum 36 Archeologisch museum 37 Archeologisch museum 38 Archeologisch museum 39 (sarcofaag van Alexander de Grote) Archeologisch museum 40 (koning Tabnit van Sidon) OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close