Chengde: Putuo Zongcheng Temple

De Putuo Zongcheng-tempel werd gebouwd tussen 1767 en 1771, tijdens het bewind van keizer Qianlong. De tempel werd gemodelleerd naar het Potala-paleis in Tibet, het oude heiligdom en de voormalige woonplaats van de Dalai Lama dat een eeuw eerder werd gebouwd. Het tempelcomplex beslaat een oppervlakte van ongeveer 220.000 m², wat het een van de grootste van China maakt.

The Putuo Zongcheng Temple was built between 1767 and 1771, during the reign of Emperor Qianlong. The temple was modeled after the Potala Palace of Tibet, the old sanctuary of the Dalai Lama built a century earlier. The temple complex covers a surface area of some 220,000 square metres, making it one of the largest in China.

Categorieën Azië, Video, Video Chengdu 1999, Video China 1999Tags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close