Budapest: Matthias Church

De Matthiaskerk werd, volgens de kerkelijke traditie, oorspronkelijk gebouwd in Romaanse stijl in 1015 hoewel er geen archeologische resten van bestaan. Het huidige gebouw werd opgetrokken in gotische stijl in de tweede helft van de 14de eeuw en werd uitgebreid gerestaureerd in de late 19e eeuw. Het was de tweede grootste kerk van middeleeuwse Buda en de op zes na grootste kerk van het middeleeuwse Hongaarse Koninkrijk.

Matthias Church was, according to church tradition, originally built in Romanesque style in 1015, although no archaeological remains exist. The current building was constructed in Gothic style in the second half of the 14th century and was extensively restored in the late 19th century. It was the second largest church of medieval Buda and the seventh largest church of medieval Hungarian Kingdom.

 

Matthiaskerk 01 Matthiaskerk 02 Matthiaskerk 03 Matthiaskerk 04 Matthiaskerk 05 Matthiaskerk 06 Matthiaskerk 07 Matthiaskerk 08 Matthiaskerk 09 Matthiaskerk 10 Matthiaskerk 11 Matthiaskerk 12 Matthiaskerk 13

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Budapest, Pictures HungaryTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close