Budapest: Fisherman’s Bastion

Het Vissersbastion is een terras in neo-gotische en neo-romaanse stijl, gelegen aan de oever van de Donau. Het werd ontworpen en gebouwd tussen 1895 en 1902 naar plannen van de architect Frigyes Schulek. De bouw van het bastion destabiliseerde de fundamenten van de naburige 13e-eeuwse Dominicaanse kerk die daardoor moest worden afgebroken.

The Fisherman’s Bastion is a terrace in neo-Gothic and neo-Romanesque style situated on the bank of the Danube. It was designed and built between 1895 and 1902 on the plans of Frigyes Schulek. Construction of the bastion destabilised the foundations of the neighbouring 13th century Dominican Church which had to be pulled down.

 

Vissersbastion 01 Vissersbastion 02 Vissersbastion 03 Vissersbastion 04 Vissersbastion 05 Vissersbastion 06 Vissersbastion 07 Vissersbastion 08 Vissersbastion 09 Vissersbastion 10 Vissersbastion 11 Vissersbastion 12 Vissersbastion 13 Vissersbastion 14 Vissersbastion 15

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Budapest, Pictures HungaryTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close