Beijing: Temple of Confucius

De tempel van Confucius in Peking is de op een na grootste confucius-tempel in China, na die in Confucius’ geboorteplaats. De tempel werd gebouwd in 1302 en tot 1911 kwamen mensen hun respect betuigen aan Confucius. Tijdens de Ming en Qing dynastieën werd het complex tweemaal vergroot. Het beslaat nu zo’n 20.000 m².

The Temple of Confucius at Beijing is the second largest Confucian Temple in China, after the one in Confucius’ hometown of Qufu. The temple was built in 1302, and officials used it to pay their respects to Confucius until 1911. The compound was enlarged twice, during the Ming and Qing dynasties and now occupies some 20,000 square meters.

 

Confuciustempel 01 Confuciustempel 02 (Boog van Wan Gu Chang Chun) Confuciustempel 03 (Boog van Jin Cheng Yu Zhen) Confuciustempel 04 (heilige voorwerpen uit de Dacheng-Hal) Confuciustempel 05 (beeld van Confucius) Confuciustempel 06 (Dachengdian, Hal van de Vervolmaking) Confuciustempel 07 Confuciustempel 08 Confuciustempel 09 Confuciustempel 10 Confuciustempel 11 Confuciustempel 12

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Beijing 1999, Pictures China 1999Tags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close