Siena

Het Piazza del Campo is de belangrijkste openbare ruimte van het historische centrum van Siena en wordt beschouwd als één van Europa’s mooiste middeleeuwse pleinen. Het is wereldwijd bekend om haar schoonheid en architecturale schoonheid. Het Palazzo Pubblico en de Torre del Mangia staan, evenals diverse palazzi rondom het schelpvormige plein. Aan de noordwestelijke rand ligt de Fonte Gaia. Twee keer per jaar worden rond de randen van het plein de paardenrennen, de Palio, gehouden.

Piazza del Campo is the principal public space of the historic center of Siena and is regarded as one of Europe’s greatest medieval squares. It is renowned worldwide for its beauty and architectural integrity. The Palazzo Pubblico and its Torre del Mangia, as well as various palazzi surround the shell-shaped piazza. At the northwest edge is the Fonte Gaia. The twice-a-year horse-race, Palio di Siena, is held around the edges of the piazza.

 

Siena 00 (overzicht) OLYMPUS DIGITAL CAMERA Siena 02 (Piazza del Campo) Siena 03 (Piazza del Campo) Siena 04 (Piazza del Campo) Siena 05 (Piazza del Campo) Siena 06 (palio) Siena 07 (Fonte Gaia) Siena 08 (Fonte Gaia) Siena 09 (Fonte Gaia) Siena 10 (duomo) Minolta DSC Siena 13 (duomo) Siena 14 (duomo) Siena 15 (duomo) Siena 16 (duomo) Siena 17 (duomo) Siena 18 (duomo) Siena 19 (duomo) Siena 20 (duomo) Siena 21 (duomo) Siena 22 (duomo) Siena 23 (duomo) Siena 24 (duomo) Siena 25 (duomo) Siena 26 (hotel)

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Italy, Pictures SienaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close