Poblet

De Koninklijke Abdij van Santa Maria de Poblet is een cisterciënzer klooster, gesticht in 1151, gelegen aan de voet van de bergen van Prades. Het werd opgericht door Franse cisterciënzer monniken op land dat veroverd werd op de Moren. De belangrijkste architect was Arnau Bargués. Dit klooster was de eerste van drie zusterkloosters, die bekend staan als de Cisterciënzer driehoek, die hielpen om de macht te consolideren in Catalonië in de 12e eeuw.

The Royal Abbey of Santa Maria de Poblet is a Cistercian monastery, founded in 1151, located at the feet of the Prades Mountains. It was founded by Cistercian monks from France on lands conquered from the Moors. The main architect was Arnau Bargués. This monastery was the first of three sister monasteries, known as the Cistercian triangle, that helped consolidate power in Catalonia in the 12th century.

 

Klooster 01 Klooster 02 Klooster 03 Klooster 04 Klooster 05 Klooster 06 Klooster 07 Klooster 08 Klooster 09

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Poblet, Pictures SpainTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close