Barcelona: Sagrada Família

De Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família is een grote rooms-katholieke kerk in Barcelona, ontworpen door de Catalaanse architect Antoni Gaudí. Hoewel onvoltooid is de kerk een UNESCO World Heritage Site en in november 2010 werd het door Paus Benedictus XVI ingewijd als basiliek, in tegenstelling tot een kathedraal die de zetel van een bisschop moet zijn. De bouw van de Sagrada Família werd in 1882 begonnen. Gaudí nam het project over in 1883 en transformeerde het met zijn architectonische stijl: een combinatie van gotische en Art Nouveau-vormen. Gaudí wijdde zijn laatste jaren aan het project en op het moment van zijn dood op 73-jarige leeftijd in 1926 was minder dan een kwart van het project voltooid. De bouw vorderde langzaam, voornamelijk omdat het beroep moest doen op particuliere giften en werd onderbroken door de Spaanse Burgeroorlog. In de jaren 1950 werden de werken hervat. De bouw was voorbij het ​​middelpunt in 2010 met een aantal van de grootste uitdagingen van het project die nu nog resteren. Verwacht wordt dat de basiliek voltooid zal zijn in 2026, de honderdste verjaardag van de dood van Gaudí.

The Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família is a large Roman Catholic church in Barcelona, designed by Catalan architect Antoni Gaudí. Although incomplete, the church is a UNESCO World Heritage Site, and in November 2010 Pope Benedict XVI consecrated and proclaimed it a basilica, as distinct from a cathedral which must be the seat of a bishop. Construction of Sagrada Família had commenced in 1882 and Gaudí became involved in 1883, taking over the project and transforming it with his architectural style, combining Gothic and Art Nouveau forms. Gaudí devoted his last years to the project, and at the time of his death at age 73 in 1926 less than a quarter of the project was complete. Sagrada Família’s construction progressed slowly, as it relied on private donations and was interrupted by the Spanish Civil War, only to resume intermittent progress in the 1950s. Construction passed the midpoint in 2010 with some of the project’s greatest challenges remaining and an anticipated completion date of 2026, the centenary of Gaudí’s death.

 

Sagrada Familia 01 Sagrada Familia 02 Sagrada Familia 03 Sagrada Familia 04 Sagrada Familia 05 Sagrada Familia 06 Sagrada Familia 07 Sagrada Familia 08 Sagrada Familia 09 Sagrada Familia 10 Sagrada Familia 11 Sagrada Familia 12 Sagrada Familia 13 Sagrada Familia 14

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Barcelona, Pictures SpainTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close