Paestum

De belangrijkste kenmerken van Paestum zijn de restanten van drie grote tempels in Dorische stijl, daterend uit de eerste helft van de 6e eeuw voor Christus. Deze werden gewijd aan Hera en Poseidon, hoewel ze zijn van oudsher geïdentificeerd zijn als een basiliek en de tempels van Neptunus en Ceres, ten gevolge van een verkeerde benaming uit de achttiende eeuwse. De stad Paestum heeft een oppervlakte van ongeveer 120 hectare. 25 hectare daarvan bevat de drie belangrijkste tempels die zijn blootgelegd. De overige 95 hectare blijven op particulier terrein en zijn niet opgegraven. Ooit waren er 28 tempels maar sommige daarvan werden tijdens de bouw van de weg in de 18e eeuw vernietigd.

The main features of the Paestum are the standing remains of three major temples in Doric style, dating from the first half of the 6th century BC. These were dedicated to Hera and Poseidon, although they have traditionally been identified as a basilica and temples of Neptune and Ceres, owing to 18th-century mis-attribution. The city of Paestum covers an area of approximately 120 hectares. It is only the 25 hectares that contain the three main temples that have been excavated. The other 95 hectares remain on private land and have not been excavated. There may have been up to 28 but some of them were destroyed during the construction of highway in the 18th century that effectively cuts the site in two.

 

Paestum 01 (overzicht) Paestum 02 (tempel van Hera) Paestum 03 (tempel van Hera) OLYMPUS DIGITAL CAMERA Paestum 05 (tempel van Neptunus) Digital Paestum 07 (tempel van Neptunus) OLYMPUS DIGITAL CAMERA Paestum 09 (tempel van Athena) Paestum 10

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Italy, Pictures PaestumTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close