Florence: Loggia dei Lanzi

De Loggia dei Lanzi, ook de Loggia della Signoria genoemd, is een gebouw op een hoek van het Piazza della Signoria en bestaat uit brede bogen die open staan aan de straat. De brede bogen sprak de Florentijnen zodanig aan, dat Michelangelo zelfs voorgesteld heeft om het volledige plerin met bogen te decoreren. Het werd gebouwd tussen 1376 en 1382 om vergaderingen en openbare ceremonies in te houden. Tegenwoordig is het een openlucht beeldengalerij van antieke en Renaissancekunst.

The Loggia dei Lanzi, also called the Loggia della Signoria, is a building on a corner of the Piazza della Signoria and consists of wide arches open to the street. The wide arches appealed so much to the Florentines, that Michelangelo even proposed that they should be continued all around the piazza. It was built between 1376 and 1382 to house the assemblies of the people and hold public ceremonies. Nowadays it is effectively an open-air sculpture gallery of antique and Renaissance art.

 

Loggia dei Lanzi 01 Loggia dei Lanzi 02 Loggia dei Lanzi 03 (Sabijnse maagdenroof) Loggia dei Lanzi 04 (Ajax) Loggia dei Lanzi 05 (Hercules) Loggia dei Lanzi 06 (Perseus) Loggia dei Lanzi 07 Loggia dei Lanzi 08 (executieplek) Loggia dei Lanzi 09 (mascotte) Loggia dei Lanzi 10

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Florence, Pictures ItalyTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close