London: Tower of London

Het Koninklijk Paleis en Fort van de Majesteit, beter bekend als de Tower of London, is een historisch kasteel gelegen op de noordelijke oever van de rivier de Theems in het centrum van Londen. Het werd opgericht aan het einde van 1066 als onderdeel van de Normandische verovering van Engeland. De White Tower, die het kasteel zijn naam geeft , werd gebouwd door Willem de Veroveraar in 1078 , en was een symbool van verdrukking, toegebracht aan Londen door de nieuwe heersende elite. Het kasteel werd gebruikt als gevangenis uit 1100 tot 1952, maar dat was niet het primaire doel. Het grote paleis diende vroeger als koninklijke residentie. De Tower is een complex met meerdere gebouwen die binnen twee concentrische ringen van defensieve muren en een gracht liggen. Er waren verschillende uitbreidingsfasen, vooral onder de koningen Richard Leeuwenhart, Hendrik III, en Edward I in de 12e en 13e eeuw. De algemene lay-out uit de late 13de eeuw blijft ondanks latere aanpassingen op de site.

Her Majesty’s Royal Palace and Fortress, known as the Tower of London, is a historic castle located on the north bank of the River Thames in central London. It was founded towards the end of 1066 as part of the Norman Conquest of England. The White Tower, which gives the entire castle its name, was built by William the Conqueror in 1078, and was a resented symbol of oppression, inflicted upon London by the new ruling elite. The castle was used as a prison from 1100 until 1952, although that was not its primary purpose. A grand palace early in its history, it served as a royal residence. As a whole, the Tower is a complex of several buildings set within two concentric rings of defensive walls and a moat. There were several phases of expansion, mainly under Kings Richard the Lionheart, Henry III, and Edward I in the 12th and 13th centuries. The general layout established by the late 13th century remains despite later activity on the site.

 

Tower of London 1 Tower of London 2 Tower of London 3 Tower of London 4 Tower of London 5 Tower of London 6 Tower of London 7 Tower of London 8 Tower of London 9 Tower of London 10 Tower of London 11 Tower of London 12 Tower of London 13 Tower of London 14 Tower of London 15 Tower of London 16 Tower of London 17 Tower of London 18 Tower of London 19 Tower of London 20 Tower of London 21 Tower of London 22 (Traitor's gate) Tower of London 23 (Traitor's gate) Tower of London 24 (Traitor's gate) Tower of London 25 (Tower Castle) Tower of London 26 (Tower Castle) Tower of London 27 (Tower Castle) Tower of London 28 (Tower Castle) Tower of London 29 (Tower Castle) Tower of London 30 (wapenmuseum) Tower of London 31 (wapenmuseum) Tower of London 32 (wapenmuseum) Tower of London 33 (wapenmuseum) Tower of London 34 (White Tower) Tower of London 35 (White Tower) Tower of London 36 (museum met de koninklijke juwelen) Tower of London 37 (museum met de koninklijke juwelen) Tower of London 38 (Bloody Tower) Tower of London 39 (executieblok) Tower of London 40 (executieblok) Tower of London 41 (maquette van de Tower) Tower of London 42 Tower of London 43 Tower of London 44 Tower of London 45 Tower of London 46

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: