Mandalay: Shwenandaw Monastery

Het Klooster van Shwenandaw werd gebouwd in 1880 door koning Thibaw Min, die het appartement van zijn vader koning Mindon Min, dat ooit deel uitmaakte van het koninklijk paleis, ontmantelde en verplaatste. Thibaw was er van overtuigd dat het bewoond werd door de geest van zijn vader. Op 5 jaar tijd werd het gebouw gereconstrueerd als een klooster, opgedragen ter nagedachtenis aan zijn vader.

Shwenandaw Monastery was built in 1880 by King Thibaw Min, who dismantled and relocated the apartment formerly occupied by his father, King Mindon Min. Thibaw removed the building in October 1878, believing it to be haunted by his father’s spirit. The building was reconstructed as a monastery over the course of 5 years, dedicated in memory of his father.

Categorieën Azië, Video, Video Mandalay, Video MyanmarTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close