Mandalay: Mahamuni Buddha Temple

De Mahamuni-tempel is een boeddhistische tempel en zeer belangrijk bedevaartsoord. Het Mahamuni-boeddhabeeld wordt aanbeden in deze tempel, en kwam oorspronkelijk uit Arakan. Het werd tijdens het leven van Boeddha gemaakt werd en heeft daarom zijn exacte gelijkenis. De overlevering verwijst naar slechts vijf gelijkenissen van de Boeddha gemaakt tijdens zijn leven: twee in India, twee in het paradijs, en het vijfde is het Mahamuni-boeddhabeeld in Myanmar. Volgens de legende bracht Boeddha een bezoek aan de Arakan in 554 v. C. Koning Sanda Thuriya verzocht daarom een ​​beeld van hem te gieten. Na het gieten van de afbeelding ademde Boeddha er op, en het beeld werd de exacte gelijkenis van de Mahamuni.

The Mahamuni Temple is a Buddhist temple and major pilgrimage site. The Mahamuni Buddha image is deified in this temple, and originally came from Arakan. It is highly venerated in Burma and central to many people’s lives, as it is seen as an expression of representing the Buddha’s life. Ancient tradition refers to only five likenesses of the Buddha, made during his lifetime; two were in India, two in paradise, and the fifth is the Mahamuni Buddha image in Myanmar. According to the legend, the Buddha visited the city of Arakan in 554 BC. King Sanda Thuriya requested that an image was cast of him. After casting the Great Image, the Buddha breathed upon it, and thereafter the image became the exact likeness of the Mahamuni.

Categorieën Azië, Video, Video Mandalay, Video MyanmarTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close