Mandalay: Kuthowad Pagoda

De Kuthodaw-pagode werd gebouwd in de 19e eeuw tijdens het bewind van koning Mindon. De stupa zelf, volledig met goud verguld, is 57 m hoog . Op het terrein van de pagode zijn 729 stenen grotten, elk met een marmeren plaat en gegraveerd aan beide kanten met een pagina van de tekst uit de Tipitaka, een heilig boek uit het Theravada-boeddhisme.

Kuthodaw Pagoda was built in the 19th century during the reign of King Mindon. The stupa itself, which is gilded above its terraces, is 57 m high. In the grounds of the pagoda are 729 stone-inscription caves, each containing a marble slab inscribed on both sides with a page of text from the Tipitaka, the entire Pali Canon of Theravada Buddhism.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: