Kyaiktiyo: Golden Rock

De Kyaiktiyo-pagode (ook bekend als de Gouden Rots) is een kleine pagode (7,3 meter) gebouwd op de top van een granieten rots en bedekt door pelgrims met bladgoud. Volgens de legende ligt de rots op een haar van Boeddha, waardoor de gigantische steen niet naar beneden valt. De balancerende rots lijkt de zwaartekracht te trotseren omdat het lijkt alsof hij ieder moment in de ravijn kan storten.

Kyaiktiyo Pagoda (also known as Golden Rock) is a small pagoda (7.3 m) built on the top of a granite boulder covered with gold leaves pasted on by devotees. According to legend, the Golden Rock itself is precariously perched on a strand of the Buddha’s hair. The balancing rock seems to defy gravity, as it perpetually appears to be on the verge of rolling down the hill.

Categorieën Azië, Video, Video Kyaiktiyo, Video MyanmarTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close