Kyaiktiyo: Shwethalyaung Buddha

De Shwethalyaung Boeddha is een standbeeld van de liggende Boeddha met een lengte van 55 meter en een hoogte van 16 meter, waardoor dit het tweede grootste boeddhabeeld ter wereld is. Het beeld is waarschijnlijk gebouwd in 994 tijdens het bewind van koning Migadepa. Het ging verloren in 1757 toen de stad werd geplunderd. In 1880, tijdens de Britse koloniale overheersing, werd de Shwethalyaung Boeddha herontdekt in de jungle. De restauratie begon in 1881 en de mozaïek-kussens onder de Boeddha werden toegevoegd in 1930.

The Shwethalyaung Buddha is a reclining Buddha with a length of 55 m and a height of 16 m, which makes it the second largest Buddha statue in the world. The Buddha is believed to have been built in 994, during the reign of King Migadepa. It was lost in 1757 when the city was pillaged. During British colonial rule, in 1880, the Shwethalyaung Buddha was rediscovered under a cover of jungle growth. Restoration began in 1881, and Buddha’s mosaic pillows were added in 1930.

Categorieën Azië, Video, Video Kyaiktiyo, Video MyanmarTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close