Phnom Penh: National Museum

Het museum herbergt een van de grootste collecties ter wereld van de Khmer kunst, waaronder beeldhouwwerken, keramiek, bronzen beelden en etnografische voorwerpen. De collectie van het museum omvat meer dan 14.000 items, van de prehistorie tot perioden vóór, tijdens en na het Khmer-rijk, dat zich op zijn hoogtepunt uitstrekte van Thailand, aan de overkant van het huidige Cambodja, naar het zuiden van Vietnam.

The museum houses one of the world’s largest collections of Khmer art, including sculptural, ceramics, bronzes and ethnographic objects. The Museum’s collection includes over 14,000 items, from prehistoric times to periods before, during, and after the Khmer Empire, which at its height stretched from Thailand, across present-day Cambodia, to southern Vietnam.

Categorieën Azië, Video, Video Cambodia 2014, Video Phnom PenhTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close