Tay Ninh: Cao Dai

Caodaisme is een poging om de ideale religie te creëren. Het resultaat is een kleurrijke mengelmoes van Boeddhisme, Islam, Confucianisme, Taoïsme, Vietnamees spiritualisme en Christendom. “Cao Dai” betekent letterlijk “hoge toren”; op deze manier wordt er verwezen naar God. In de Tay Ninh-provincie en de Mekong Delta is dit geloof het sterkst vertegenwoordigd. Het uiteindelijke doel van een volgeling van het Caodaïsme is om te ontsnappen uit de cirkel van reïncarnatie. De religieuze beweging ontstond in 1926 in Vietnam. Een Vietnamees ‘van gewone komaf’, Ngo Minh Chieu, ambtenaar van het toenmalige koloniale bestuur, kreeg tijdens een seance kontakt met Cao Dai, het hoogste Opperwezen. Hij kreeg de boodschap mee het beste uit de bestaande religies met elkaar te combineren tot een nieuwe godsdienst. Inmiddels zijn er in Vietnam ongeveer 3 miljoen mensen die leven volgens principes van het caodaïsme.

Caodaisme is an attempt to create the ideal religion. The result is a colorful mix of Buddhism , Islam, Confucianism, Taoism, Vietnamese spiritualism and Christianity. “Cao Dai ” literally means ” high tower ” ; in this way the reference is made to God. This belief is the most strongly represented in Tay Ninh province and the Mekong Delta. The ultimate goal of a follower of the Caodaïsme is to escape from the cycle of reincarnation. The religious movement was founded in 1926 in Vietnam. A Vietnamese ‘from ordinary descent’, Ngo Minh Chieu , an official of the then colonial government , got contact with Cao Dai , the highest Supreme Being, during a seance. He got the message to combine the best of the existing religions to form a new religion. In Vietnam there are now about 3 million people who live according to the principles of caodaïsme .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: