Hué: Imperial City

Het terrein van de Keizerlijke Stad is beschermd door versterkte wallen van 2 km² en omringd door een gracht . Deze behuizing is de Citadel. Binnen de Citadel is de Keizerlijke Stad en binnen de Keizerlijke Stad is de Paarse Verboden Stad. In juni 1802 nam Nguyen Phuc Ánh de controle in Vietnam en riep zichzelf uit tot keizer Gia Long. In 1804 beval hij duizenden arbeiders een muur en een gracht te graven. Daarna werd een tweede reeks van muren en een tweede gracht geplaatst rond het keizerlijk paleis. Veel meer paleizen, poorten, binnenplaatsen en tuinen werden vervolgens toegevoegd . De laatste Vietnamese keizer regeerde tot het midden van de jaren 1900 en op dat moment had de Paarse Verboden Stad vele gebouwen en honderden kamers. Het had te lijden onder termieten en cycloonschade, maar was nog steeds erg indrukwekkend. In de vroege ochtend van 31 januari 1968, als onderdeel van het Tet-offensief, lanceerden het Noord-Vietnamese leger en de Vietcongsoldaten een gecoördineerde aanval op Hué. Tijdens de eerste fases van de Slag van Hué, werd het de geallieerden verboden de stad te bombarderen vanwege de religieuze en culturele status van de stad en uit angst voor het vernietigen van de historische gebouwen. Naarmate de slag vorderde vielen er echter veel slachtoffers in de huis-aan-huis-gevechten en werden deze beperkingen geleidelijk opgeheven, waardoor de Keizerlijke Stad veel schade werd toegebracht. Van de oorspronkelijke 160 gebouwen zijn slechts er slechts 10 overgebleven als gevolg van de strijd. De stad kwam in 1993 op de UNESCO World Heritage List en de resterende gebouwen worden nu gerestaureerd .

The grounds of the Imperial City are protected by fortified ramparts 2 kilometers by 2 kilometers, and ringed by a moat. This enclosure is the Citadel. Inside the Citadel is the Imperial City and within the Imperial City is the Purple Forbidden City. In June 1802 Nguyen Phuc Ánh took control of Vietnam and proclaimed himself Emperor Gia Long. In 1804 he ordered thousands of workers to produce a wall and moat, 10 kilometers long. A second set of walls and a second moat was constructed around the Emperor’s palace. Many more palaces and gates and courtyards and gardens were subsequently added. The rule of the last Vietnamese Emperor lasted until the mid-1900s. At the time, the Purple Forbidden City had many buildings and hundreds of rooms. It suffered from termite and cyclone damage, but was still very impressive. In the early morning hours of January 31, 1968, as part of the Tet Offensive a Division-sized force of North Vietnamese Army and Viet Cong soldiers launched a coordinated attack on Hué seizing most of the city. During the initial phases of the Battle of Hue, due to Hué’s religious and cultural status, allied forces were ordered not to bomb the city, for fear of destroying the historic structures; but as casualties mounted in the house-to-house fighting these restrictions were progressively lifted and the fighting caused substantial damage to the Imperial City. Out of 160 buildings only 10 major sites remain because of the battle. The city was made a UNESCO site in 1993. The buildings that still remain are now being restored and preserved.

Citadel (1) Citadel (2) Citadel (3) Citadel (4) Citadel (5) Citadel (6) Citadel (7) Citadel (8) Citadel (9) Citadel (10) Citadel (11) Purperen Stad (1) Purperen Stad (2) Purperen Stad (3) Purperen Stad (4) Purperen Stad (5) Purperen Stad (6) Purperen Stad (7) Purperen Stad (8) Purperen Stad (9) Purperen Stad (10) Purperen Stad (11) Purperen Stad (12) Purperen Stad (13) Purperen Stad (14) Purperen Stad (15) Purperen Stad (16) Purperen Stad (17) Purperen Stad (18) Purperen Stad (19) Purperen Stad (20) Purperen Stad (21) Purperen Stad (22) Purperen Stad (23) Purperen Stad (24) Purperen Stad (25) Purperen Stad (26) Purperen Stad (27) Purperen Stad (28) Purperen Stad (29) Purperen Stad (30) Purperen Stad (31) Purperen Stad (32) Purperen Stad (33) Purperen Stad (34) Purperen Stad (35) Purperen Stad (36) Purperen Stad (37) Purperen Stad (38) Purperen Stad (39) Purperen Stad (40) Purperen Stad (41) Purperen Stad (42) Purperen Stad (43) Purperen Stad (44) Purperen Stad (45) Purperen Stad (46) Purperen Stad (47) Purperen Stad (48) Purperen Stad (49) Purperen Stad (50) Verboden Stad (1) Verboden Stad (2) Verboden Stad (3) Verboden Stad (4) Verboden Stad (5) Verboden Stad (6) Verboden Stad (7) Verboden Stad (8) Verboden Stad (9) Verboden Stad (10) Verboden Stad (11) Verboden Stad (12) Verboden Stad (13) Verboden Stad (14) Verboden Stad (15) Verboden Stad (16) Verboden Stad (17) Verboden Stad (18) Verboden Stad (19) Verboden Stad (20) Verboden Stad (21) Verboden Stad (22) Verboden Stad (23) Verboden Stad (24) Verboden Stad (25) Verboden Stad (26) Verboden Stad (27) Verboden Stad (28) Verboden Stad (29) Verboden Stad (30) Verboden Stad (31) Verboden Stad (32) Verboden Stad (33) Verboden Stad (34) Verboden Stad (35) Verboden Stad (36) Verboden Stad (37) Verboden Stad (38) Verboden Stad (39) Verboden Stad (40) Verboden Stad (41) Verboden Stad (42) Verboden Stad (43) Verboden Stad (44) Verboden Stad (45) Verboden Stad (46) Verboden Stad (47) Verboden Stad (48) Verboden Stad (49) Verboden Stad (50) Verboden Stad (51) Verboden Stad (52) Verboden Stad (53) Verboden Stad (54)

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Hué, Pictures VietnamTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close