Hoi An: My Son

De meer dan 70 tempels en graftombes in My Son werden gebouwd tussen de 4e eeuw en de 14e eeuw na Christus . In 1937 en 1938 werd de belangrijkste tempel gekend als ” A1 ” en de kleinere tempels eromheen gerestaureerd door Franse geleerden . Andere belangrijke tempels werden gerestaureerd tussen 1939 en 1943. Vele historische gebouwen werden echter verwoest tijdens de oorlog in Vietnam: B52 vliegtuigen bombardeerden de regio in augustus 1969. De omgeving is nog steeds gevaarlijk door de aanwezigheid van niet-ontplofte landmijnen.

The over 70 temples and tombs at My Son have been dated to the period between the 4th century and the 14th century AD. In 1937 and 1938, the main temple known as “A1″ and the smaller temples surrounding it were restored by French scholars. Other major temples were restored between 1939 and 1943. However, many historical buildings were destroyed during the Vietnam War. United States B52 aircrafts carpet-bombed the region in August 1969. The surrounding area is still rendered dangerous through the presence of unexploded land mines.

Categorieën Azië, Video, Video Hoi An, Video VietnamTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close