Hoi An: Japanese Bridge

De overdekte Japanse brug is het symbool van Hoi An. Rond 1590 werd hier een brug gebouwd door de Japanse gemeenschap om zich te verbinden met de Chinese wijken aan de overkant van de stroom . De constructie is zeer stevig gebouwd door de dreiging van aardbevingen. In de loop der eeuwen is de versiering relatief trouw gebleven aan het origineel ingetogen Japans design. De Franse hebben de rijbaan voor hun auto’s afgevlakt, maar de oorspronkelijke boogvorm werd gerestaureerd in 1986.

The Japanese Covered bridge is the symbol of Hoi An. A bridge was first constructed here in the 1590s by the Japanese community in order to link them with the Chinese quarters across the stream. The structure is very solidly constructed because of the threat of earthquakes. Over the centuries the ornamentation has remained relatively faithful to the original understated Japanese design. The French flattened out the roadway for their motor vehicles, but the original arched shape was restored in 1986.

 

Japanse Brug (1) Japanse Brug (2) Japanse Brug (3) Japanse Brug (4) Japanse Brug (5) Japanse Brug (6) Japanse Brug (7) Japanse Brug (8) Japanse Brug (9) Japanse Brug (10)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: