Ho Chi Minh City: Reunification Palace

Het Paleis van de Onafhankelijkheid, ook wel bekend als Herenigingspaleis, gebouwd op de plek van de voormalige Norodompaleis, is een mijlpaal in Ho Chi Minh City. Het werd ontworpen door architect Ngô Viet Thu en was het huis en de werkplaats van de president van Zuid-Vietnam tijdens de oorlog in Vietnam. Hier werd de Vietnamoorlog beëindigd, toen tijdens de val van Saigon op 30 april 1975, een Noord-Vietnamese legertank door de poorten reed.

Independence Palace, also known as Reunification Palace, built on the site of the former Norodom Palace, is a landmark in Ho Chi Minh City. It was designed by architect Ngô Viet Thu and was the home and workplace of the President of South Vietnam during the Vietnam War. It was the site of the end of the Vietnam War during the Fall of Saigon on April 30, 1975, when a North Vietnamese Army tank crashed through its gates.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: