Hanoi: Presidential Palace

Het presidentiële paleis van Vietnam werd gebouwd tussen 1900 en 1906 om de Franse gouverneur-generaal van Indochina te huisvesten . Toen Vietnam onafhankelijkheid werd in 1954, weigerde Ho Chi Minh in het paleis te wonen om symbolische redenen. Hoewel hij er gasten ontving liet hij een traditionele Vietnamese paalwoning en karpervijver aanleggen op het terrein. Zijn huis en het volledige terrein werden in 1975 de Presidential Palace Historical Site. Het paleis wordt nog steeds gebruikt voor officiële vergaderingen en is niet open voor het publiek. Het terrein en Ho Chi Minh’s paalwoning kunnen wel bezocht worden.

The Presidential Palace of Vietnam was built between 1900 and 1906 to house the French Governor-General of Indochina. When Vietnam achieved independence in 1954, Ho Chi Minh refused to live in the grand structure for symbolic reasons. Although he still received state guests there, he eventually built a traditional Vietnamese stilt house and carp pond on the grounds. His house and the grounds were made into the Presidential Palace Historical Site in 1975. The palace itself still hosts government meetings and is not open to the public, although one may walk around the grounds and Ho Chi Minh’s stilt house.

 

Presidentieel Paleis (1) Presidentieel Paleis (2) Presidentieel Paleis (3) Presidentieel Paleis (4) Presidentieel Paleis (7) Presidentieel Paleis (6) Presidentieel Paleis (5) Presidentieel Paleis (8) Presidentieel Paleis (9) Presidentieel Paleis (10) Presidentieel Paleis (11) Presidentieel Paleis (12) Presidentieel Paleis (13) Presidentieel Paleis (14) Presidentieel Paleis (15) Presidentieel Paleis (17) Presidentieel Paleis (16) Presidentieel Paleis (18) Presidentieel Paleis (19) Presidentieel Paleis (21) Presidentieel Paleis (22) Presidentieel Paleis (20) Presidentieel Paleis (23) Presidentieel Paleis (24) Presidentieel Paleis (25) Presidentieel Paleis (26) Presidentieel Paleis (27) Presidentieel Paleis (28)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: