Hanoi: Ngoc Son Temple

Hanoi’s meest bezochte tempel ligt op een klein eiland in het noordelijke deel van het Hoan Kiem Lake . De scharlaken Huc Bridge (Brug van de Rijzende Zon) , gebouwd in de klassieke Vietnamese stijl , verbindt het eiland naar de oever van het meer . Het nabijgelegen Monument van de Martelaren werd opgericht ter nagedachtenis aan degenen die stierven voor de Vietnamese onafhankelijkheid. De tempel, gebouwd in de 18e eeuw en omringd door water en in de schaduw van de bomen, is gewijd aan het Generaal Tran Hung Dao (die de Mongolen in de 13e eeuw versloeg), La To ( patroonheilige van de artsen ) en de geleerde Van Xuong .

 
Hanoi’s most visited temple sits on a little island in the northern part of Hoan Kiem Lake. A scarlet bridge, Huc (Rising Sun) Bridge, constructed in classical Vietnamese style, connects the island to the lake shore. The nearby Martyrs’ Monument was erected as a memorial to those who died fighting for Vietnam’s independence. Surrounded by water and shaded by trees, the small temple, built in the 18th century, is dedicated to General Tran Hung Dao (who defeated the Mongols in the 13th century), La To (patron saint of physicians) and the scholar Van Xuong.

 

Ngoc Son Tempel (1) Ngoc Son Tempel (2) Ngoc Son Tempel (3) Ngoc Son Tempel (4) Ngoc Son Tempel (5) Ngoc Son Tempel (6) Ngoc Son Tempel (7) Ngoc Son Tempel (8) Ngoc Son Tempel (9) Ngoc Son Tempel (10) Ngoc Son Tempel (11) Ngoc Son Tempel (12) Ngoc Son Tempel (13) Ngoc Son Tempel (14) Ngoc Son Tempel (15) Ngoc Son Tempel (16) Ngoc Son Tempel (17) Ngoc Son Tempel (18) Ngoc Son Tempel (19) Ngoc Son Tempel (20) Ngoc Son Tempel (21) Ngoc Son Tempel (22) Ngoc Son Tempel (23) Ngoc Son Tempel (24) Ngoc Son Tempel (25) Ngoc Son Tempel (26)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: