Oostenrijk: Schloss Hellbrunn, Salzburg

Jachthuizen zijn er om te jagen, woningen om in te wonen en om vanuit te regeren – maar wat is eigenlijk een plezierpaleis? Heel eenvoudig, een plek om te feesten, te genieten en te recupereren – een representatieve vakantiebestemming met een park en fonteinen. Plezierpaleizen waren rond 1615 in de mode. In Hellbrunn is in meer dan 400 jaar weinig veranderd, behalve dat vroeger plezier voorbehouden was aan aartsbisschoppen zoals Markus Sittikus. Iedereen kan tegenwoordig door het park slenteren, genieten van de kunstfonteinen en feestvieren in het paleis.


De macht van aartsbisschop Markus Sittikus reikte tot ver buiten Salzburg. Hij regeerde een gebied van Karinthië in het zuiden tot Regensburg in het noorden. Maar waarom liet hij Hellbrunn in slechts drie jaar bouwen? Nou, het was gewoon zijn liefde voor het leven. De interactieve permanente tentoonstelling “GrandDelight – De onverwachte wereld van Markus Sittikus” brengt het kasteel en zijn geschiedenis op een verfrissend andere manier over – zoals de prins-aartsbisschop had gewild.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Oostenrijk, Pictures SalzburgTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close