Oostenrijk: Schloss Hellbrunn Garten, Salzburg

Als een juweel in zijn omgeving is het paleispark omgeven door een muur. Daarachter ligt het 60 hectare grote park, ideaal om te ontspannen en diep adem te halen, om te wandelen, te genieten en je te verbazen – amper 20 minuten fietsen van het stadscentrum van Salzburg. Kunsthistorici zien in dit park een maniëristisch kunstwerk, een wonderkamer van de tuinarchitectuur: deels artistiek aangelegd parklandschap, deels ongerepte natuurlijke biotoop; deels velden, vijvers, heuvels, deels kinderparadijs. De naam Hellbrunn betekent onder andere ‘genezende lente’ – iedereen die hier komt zal begrijpen waarom.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Oostenrijk, Pictures SalzburgTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close