Oostenrijk: St. Peter Erzabtei

De Frankische missionaris Rupert stichtte deze abdijkerk en klooster rond 700 en is daarmee is het de oudste in de Duitstalige wereld. Hoewel er een gewelfd Romaans portaal overblijft, is de kerk van vandaag overwegend barok, met rococo-stucwerk, beelden – waaronder een van de aartsengel Michael die een kruisbeeld door de keel van een geitendemon duwt – en opvallende altaarschilderijen van Martin Johann Schmidt.

Maak een wandeling over de begraafplaats, waar de graven miniatuurkunstwerken zijn met ingewikkeld metselwerk en filigrane smeedijzeren kruisen. Componist Michael Haydn (1737-1806), operazanger Richard Mayr (1877-1935) en beroemde banketbakker Paul Fürst (1856-1941) uit Salzburg liggen hier begraven; de laatste wordt bewaakt door schedeldragende cherubijnen. De begraafplaats is de thuisbasis van de catacomben – grotachtige kapellen en crypten die uit de rotswand van Mönchsberg zijn uitgehouwen.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Oostenrijk, Pictures SalzburgTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close