Oostenrijk: Festung Hohensalzburg, Salzburg

Festung Hohensalzburg is een volledig ommuurde stenen burcht die hoog boven de Oostenrijkse stad Salzburg uittorent, op de top van de Festungsberg. Het is met een lengte van 250 meter en een breedte van 150 meter een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa. Hohensalzburg werd gebouwd in opdracht van en eeuwenlang bewoond door de prins-aartsbisschoppen van Salzburg. Met de bouw werd begonnen in 1077. In 1462 werd de burcht versterkt met vier torens. De burcht werd nog diverse malen verder versterkt, maar sinds het midden van de zeventiende eeuw vonden geen grootschalige veranderingen meer plaats.

Hohensalzburg werd slechts één keer belegerd, tijdens de Duitse Boerenoorlog (1525-1526), en is mede daardoor in goede staat bewaard gebleven. Tijdens de napoleontische oorlogen vluchtte de laatste prins-aartsbisschop naar Wenen en werd de burcht zonder verzet prijsgegeven. In 1852 hief Frans Jozef I van Oostenrijk de status van vesting op en maakte er een kazerne van. Het kasteel heeft vooral een toeristische functie.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Oostenrijk, Pictures SalzburgTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close