Oostenrijk: Peterskirche, Wenen

De Peterskirche is een kerkgebouw in Wenen uit de 18e eeuw en staat aan de Petersplatz. Het kerkgebouw heeft een ronde vorm en is tot op zekere hoogte gebaseerd op de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. Diverse architecten hebben aan de kerk gewerkt, onder wie Gabriele Montani. De kerk heeft een rijk interieur, met onder andere een preekstoel van beeldhouwer Matthias Steindl uit 1716. Ook liggen er rechts onder het altaar skeletten van vroegchristelijke martelaren, die eerst in de catacomben van de Sint-Pieter in Vaticaanstad lagen.

Tevens bevinden zich verschillende fresco’s van J.M. Rottmayr in de koepel. Deze fresco’s verbeelden de Maria-Hemelvaart. Verder staat er rechts naast het koor een beeld van de heilige Johannes Nepomuk, gemaakt door Lorenzo Mattielli uit 1729.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Oostenrijk, Pictures WenenTags , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close