Oostenrijk: Volksgarten, Wenen

De Volksgarten is een fraai stadspark dat gelegen is in het centrum van Wenen. Ooit lagen hier fortificaties, maar aan het begin van de negentiende eeuw werd de Burgbastei afgebroken waarna er een stuk grond overbleef dat opgevuld kon worden. Hier is toen de Volksgarten aangelegd, die in 1823 geopend werd en enkele decennia later uitgebreid werd. In het park staan meerdere monumenten, waaronder een door Friedrich Ohmann ontworpen herdenkingsmonument ter ere van de voormalige keizerin Elisabeth van Beieren (beter bekend als ‘Sissi’). Het meest opvallende bouwwerk in het park is de Theseus Tempel. Deze tempel is een replica van de tempel van Hephaestus in Athene.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Oostenrijk, Pictures WenenTags , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close