Dag 15: Golden

’s Ochtends namen we onze tijd om het Kicking Horse Mountain Resort te bezoeken. Een vermaard skigebied, dus ook hier was er een gondelbaan om ons hogerop te brengen.

Golden mountain (1)Golden mountain (7)Golden mountain (8)Golden mountain (9)Golden mountain (11)

Een ding dat Kicking Horse Mountain Resort onderscheidt van alle andere skigebieden is de Kicking Horse Grizzly Bear Refuge. Dit is het grootste omheinde en beschermde grizzlybeer-leefgebied ter wereld. Het 20 hectare grote gebied is de thuisbasis van onze inwonende grizzlybeer, Boo. In deze natuurlijke berghabitat jaagt, speelt en verkent Boo het gebied net als zijn wilde neven. Het centrum is in de zomer dagelijks geopend en biedt gasten de mogelijkheid om een volwassen grizzlybeer te observeren die zijn dagelijkse routine volgt. We zagen Boo al vanuit de gondel, maar hadden het geluk dat hij tijdens ons bezoek net naast de omheining zat. Hij bevond zich dus op twee meter van ons.

Golden mountain (4)Kicking Horse grizzly bear Refuge (3)Kicking Horse grizzly bear Refuge (8)

’s Middags namen we onze tijd om een rustige 10 kilometer lange wandeling te maken in de brandende hitte. Het pintje op het einde in de buurt van ons hostel was hoognodig en smaakte naar meer.

 

Categorieën 2017 Canada, Dag 15: GoldenTags

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close