Dag 14: Kananaskis – Golden

180 kilometer scheidden ons van Golden, onze volgende bestemming. We doorkruisten Yoho National Park, een park met voor Canadese begrippen eerder een beperkte oppervlakte van 1.313 km². In het oosten grenst het aan het nationaal park Banff en in het zuiden aan het nationaal park Kootenay. Het park is in 1984 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed samen met de andere nationale en provinciale parken die samen de Canadian Rocky Mountain Parks vormen. Ze bevat bergtoppen, gletsjers, meren, watervallen, kloven en kalksteengrotten. De dieren die in het park voorkomen zijn in dit opzicht een levende schat uit de geschiedenis. Er leven grizzlyberen, herten, elanden, berggeiten en 180 verschillende vogelsoorten. Het park staat bovenal bekend om haar helderblauwe gletsjermeren en de hoge watervallen, zoals Emerald Lake en Takakkaw Falls.

Emerald Lake (10)

Emerald Lake doet haar naam echt eer aan. De smaragdgroene glinstering van het meer verwelkomt bezoekers van juni tot november, voordat de vorst de omgeving doet veranderen in een winter wonderland tijdens de lange winter. Het meer werd voor het eerst ontdekt in 1882 door de Europese ontdekkingsreiziger Tom Wilson, toen hij zijn ontsnapte paarden opspoorde. Hij vernoemde het meer voor de prachtige jade kleur, zoals die wordt veroorzaakt bij gletsjermeren door de glaciale afzettingen. Begin 1900 werd de Emerald Lake Lodge gebouwd aan de rand van het meer en huisvestte de reizigers van de Kicking Horse Pass. Tegenwoordig is de lodge uitgegroeid tot een prachtig pand met een fiks aantal rustieke hutten langs de rand van het meer, elk met een eigen open haard. Het oorspronkelijke gebouw is nu een formele eetkamer, een gezellige lounge om weg te kruipen rond de grote stenen open haard en een bar die is geconserveerd uit een saloon in Yukon uit de negentiger jaren van de negentiende eeuw. Emerald Lake is het grootste van de 61 meren van Yoho National Park.

Emerald Lake (2)Emerald Lake (6)Emerald Lake (7)Emerald Lake (8)

Takakkaw Falls is 302 meter hoog en vrij vertaald vanuit de Cree-taal betekent de naam zoiets als ‘Het is prachtig’. Het water stort zich op deze plek 260 meter naar beneden.

Takakkaw Falls (1)Takakkaw Falls (3)Takakkaw Falls (4)Takakkaw Falls (8)

In de namiddag arriveerden we in Golden en waren we blij verrast: we gingen verblijven in een hostel, gelegen middenin een slaperig maar leuk stadje met restaurantjes en bars: een verademing na de tenten in Kanasakis in the middle of nowhere.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close