Dag 1-2: Wondelgem – Beijing

Negentien jaar na ons eerste bezoek stonden we om 11u paraat voor het luchthavenvervoer om ons naar Zaventem te brengen en ons via een tussenstop in Dubai opnieuw op Chinese bodem te brengen.

Het programma van onze reis:

  • starten in Beijing (4 nachten)
  • Pingyao (2 nachten)
  • Xi’an (3 nachten)
  • Chengdu (3 nachten)
  • Yangshuo (3 nachten)
  • Hangzhou (2 nachten)
  • Shanghai (2 nachten)

map image

De vlucht steeg op om 15u05 en na 6 uur en 20 minuten vliegen kwamen we aan in Dubai. 4 uur wachten en de tweede vlucht van 6 uur en 40 minuten brachten ons de volgende dag uiteindelijk in Beijing. Onmiddellijk was het duidelijk dat er een en ander veranderd was. Nog voor we de luchthaven uit waren hadden we twee keer vingerafdrukken en een pasfoto laten nemen en twee paspoortscans achter de rug. Overal hingen camera’s en we beseften dat de relatieve vrijheid van negentien jaar geleden voorbij was. Na een busrit van anderhalf uur kwamen we aan in het hotel waar we onze eerste Chinese maaltijd nuttigden. De gerechten werden in een snel tempo één na één opgediend, op een ronde tafel met middenin een glazen draaischijf. Zelf kregen we een klein bord, een piepklein glas en een kommetje. De bedoeling was dat iedereen zichzelf bediende met de eetstokjes. Achter een dergelijke draaitafel zouden we in de loop van de reis nog vele malen plaatsnemen. Om 21u kropen we uitgeput in bed voor een welverdiende nachtrust.

Divers Beijing (1)

 

Categorieën 2018 China, Dag 1-2: Wondelgem - BeijingTags

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close