Beijing: Tiananmen Square

Het Plein van de Hemelse Vrede wordt ook wel het Tiananmen plein genoemd. Tiananmen, ook wel de Poort van de Hemelse Vrede stamt uit 1417, uit de Ming-dysnastie. In die tijd werd het ook wel de Poort van het Keizerrijk genoemd. De poort was de hoofdtoegang tot de Verboden Stad die hier achter ligt. Oorspronkelijk was de poort van hout maar na brand in 1465 bouwde de Chinezen de poort van steen. Het gebouw is niet te missen als je op het Plein van de Hemelse Vrede bent. Het is 66 meter lang, 37 meter breed en 32 meter hoog. De poort zelf kent vijf bogen of toegangspoorten. De middelste en grootste werd uiteraard gebruikt door de keizers. De rest door ministers en ambtenaren. Die Tiananmen-poort was ook de plek waar Mao Zedong op 1 oktober 1949 het land uitriep tot de Volksrepubliek China. De Tiananmen-poort is dagelijks geopend van 8.30 tot 17.00 uur.

Sinds 1976 ligt Mao Zedong opgebaard in het Mao’s Mausoleum. Het Mausoleum ligt in het midden van het plein. Mao Zedong ligt in een kristallen kist in één van de hallen. Het mausoleum is verdeeld in drie hallen. De kans is groot dat je Mao’s Mausoleum bezoekt tijdens je verblijf in Beijing. Je zal echter niet de enige zijn die het bezoekt; meestal staat er enorme rijen met mensen te wachten tot ze naar binnen mogen. Elke Chinees wil minimaal één keer in zijn leven de kist gezien hebben. En met 1,3 miljard inwoners zijn dan een hoop mensen! Mao Mausoleum is elke dag, behalve maandag, geopend van 8.00 tot 12.00 uur. Op maandag is het gesloten. Bij het Mausoleum vindt je ook nog een grote witte toren. Dit is het Monument voor de Volkshelden. Deze toren is 37 meter hoog en opgedragen aan de soldaten die stierven tijdens de Revolutie. In de toren vindt je een inscriptie van Mao met; ‘Eeuwige roem aan de Volkshelden’.

De Grote Hal van het Volk werd gebouwd in 1959 en dient als parlementsgebouw. Het is een imposant gebouw waar politieke en diplomatieke werkzaamheden plaatsvinden. Je kan het gebouw alleen in als er de nationale conferentie niet in zitting is. De Grote Hal van het Volk is verdeeld in verschillende hallen die allen prachtig ontworpen zijn! Zo heb je de State Banquet Hall en de Salute State Guest Hall.

Located at the center of Beijing City and the midpoint of Chang’an Avenue is the remarkable Tiananmen Square, where you can visit the Tiananmen Tower, Monument to the People’s Heroes, Great Hall of the People, Chairman Mao Zedong Memorial Hall and see the national flag raising ceremony. Thousands of people come to the Square every day. It is the must place to visit in Beijing City.

At the north end of the Square is Tiananmen Tower. Initially built in 1417 during the Ming Dynasty (1368 A.D.- 1644 A.D.), the Square was the front door of the Forbidden City. The most important use of it in the past was to declare in a big ceremony to the common people who became the emperor and who became the empress. Until 1911 when the last feudal kingdom was over, no one could enter the Tower except for the royal family and aristocrats.

The granite Monument to the People’s Heroes is just at the center of Tiananmen Square. Built in 1952, it is the largest monument in China’s history. ‘ The People’s Heroes are Immortal’ written by Chairman Mao is engraved on the monument. Eight unusually large relief sculptures show to the people the development of Chinese modern history. Two rows of white marble railings enclose the monument, simple and beautiful.

West of Tiananmen Square is the Great Hall of the People. This building, erected in 1959, is the site of the China National People’s Congress meetings and provides an impressive site for other political and diplomatic activities.Twelve marble posts are infront of the Hall which has three parts–the Central Hall, the Great Auditorium and a Banqueting Hall.The floor of the Central Hall is paved with marble and crystal lamps hang from the ceiling. The Great Auditorium behind the Central Hall seats 10,000. The Banqueting Hall is a huge hall with 5,000 seats.

Memorial Hall of Chairman Mao is at the south side of Tiananmen Square. This Hall is divided into three halls and our dear Chairman Mao’s body lies in a crystal coffin in one of the halls surrounded by fresh bouquets of various famous flowers and grasses.

Another important place for the tourist to visit is the China National Museum at the east side of Tiananmen Square. It just came into existence in 2003 and is a combination of Chinese History Museum and Chinese Revolutionary Museum. This National Museum faces the Great Hall of the People. Inside the Chinese Revolutionary Museum are a lot of material objects, pictures, books and models to present the development of modern China. The Chinese History Museum shows a large number of cultural relics illustrating the long history and glorious culture of China from 1,700,000 years ago to 1921 when the last emperor left the throne.

Categorieën Azië, Video, Video Beijing 2018, Video China 2018Tags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close