Xi’an: Terracotta Army

Het Terracottaleger bij Xi’an met duizenden levensgrote soldaten, paarden en strijdwagens kan onbetwistbaar tot de grootste toeristische attracties van heel China gerekend worden. Tijdens het graven van een waterput net ten noordoosten van Xi’an, haalden enkele stomverbaasde Chinese boeren in 1974 in plaats van water achtduizend terracottabeelden uit de grond. Dit Terracottaleger, hier meer dan tweeduizend jaar eerder geplaatst om de graftombe van de eerste keizer van China te beschermen, zou later de grootste archeologische vondst van de twintigste eeuw blijken. Tegenwoordig behoort het geheel terecht samen met de Chinese Muur en de Verboden Stad tot de grootste publiekstrekkers van China.

De achtduizend levensgrote soldaten die allemaal een eigen, uniek gezicht hebben zijn zo bekend dat ze eigenlijk nauwelijks een introductie behoeven. Uitgerust met echte wapens zoals zwaarden, speren en kruisbogen, zijn de soldaten onderverdeeld in voetsoldaten, artillerie, officiers en generaals. Ook zijn er daarnaast meer dan honderd strijdwagens, vijfhonderd paarden en honderdvijftig ruiters gevonden. In het museum dat tegenwoordig op de plaats staat waar de boeren hun waterput hadden willen hebben, kun je het Terracottaleger bezichtigen in drie groeves. De eerste en verreweg grootste groeve bevat de soldaten welke je van bovenaf kunt bekijken, de tweede soldaten met paarden en strijdwagens, terwijl de derde groeve hogere officieren en generaals bevat. Daarnaast worden de mooiste en best bewaarde beelden apart in het museum tentoongesteld.

Nog fascinerender dan de beelden zelf is het verhaal achter het Terracottaleger. Niet ver van de archeologische vondst bevindt zich namelijk de graftombe van Qin Shi Huangdi, de eerste keizer die meer dan tweeduizend jaar geleden China tot één rijk verenigde. Het wordt algemeen aangenomen dat het Terracottaleger hier stond om het graf van de keizer te beschermen tijdens zijn reis naar, zoals men destijds geloofde, de mythische wereld onder het aardoppervlak. Oorspronkelijk stond het leger boven de grond, maar door de eeuwen heen werd het bedekt met een enkele meters dikke laag zand.

Behalve het leger zelf zijn ook talloze kleinere groeves gevonden met terracottabeelden van ambtenaren, arbeiders, acrobaten, muzikanten en zelfs dieren, allemaal bedoeld om de keizer te vergezellen in het hiernamaals. Het graf van de keizer zelf dat zich onder een heuvel in de vorm van een piramide bevindt is overigens nog nooit open gemaakt, maar volgens de Chinese geschiedschrijving bestaat het uit een kleine ondergrondse stad compleet met tempels, paleizen en zelfs artificiële riviertjes van kwikzilver. Wetenschappers hebben bevestigd dat er zich een enorme met brons beschermde ruimte ter grootte van een voetbalveld in de piramide bevindt, welke in de toekomst misschien nog wel een grotere archeologische vondst kan blijken dan het Terracottaleger zelf.

 

In 221 B.C., Emperor Qin Shi Huang of the Qin dynasty established the first centralized feudal dynasty in China. After his death, he was buried at the northern foot of Lishan Hill in the east of Lintong County. The tomb has been reduced to half its size after 2,000 years of water and soil erosion, but still impressive – 76 meters high and a fundamental space of 120,000 square meters.

One unusual detail about the construction of the tomb is that the emperor had the building begin shortly after becoming king of Qin at the age of 13. This action contradicted Confucian wisdom that a son should demonstrate respect for his father by building as impressive a memorial as possible and that a man should never plan his own funeral rites.

The tomb took 39 years and 700,000 workers to reach completion. It had pearls embedded in the ceiling to represent the stars, and rivers and lakes were modeled with liquid mercury. The tomb itself has not been opened yet.

On March 29, 1974, while a severe drought hit Shaanxi Province, villagers in Lintong County, accidentally discovered the terracotta fragments when they dug wells on their fields. The villagers called the terracotta warriors “Wa Ye” as an immortal of underground world. The first time they saw the terracotta warriors, the warriors’ clothes and weapons were still in very bright colors, after two thousand years buried underground. However, when archaeologists excavated soil, affected by air oxidation, the color of the warriors gradually disappear within a few minutes, only leaving the clay color now.

From 1976 to 1978, the archaeological team added staffs to fully carry out the excavation work. On October 1, 1979, Museum of the Terracotta Warriors and Horses of Emperor Qin Shi Huang began to exhibit to visitors from both domestic and abroad.

 

Categorieën Azië, Pictures, Pictures China 2018, Pictures Xi'anTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close