Chengdu: Temple of the Green Goat

Qing Yang Gong, de Tempel van de groene Geit,  is een van de beroemdste taoïstische tempels in China. Qingyang Palace werd oorspronkelijk gebouwd in de Tang-dynastie (618-907), een periode waarin het taoïsme floreerde. De meeste delen van de tempel die nog bestaan ​​zijn restauraties uit de Qing-dynastie (1644-1911), waaronder Sanqing Hall, Doulao Hall, Hunyuan Palace, het Eight Trigrams Pavilion en Wuji Palace.

De meest magnifieke van deze gebouwen in Qingyang Palace is het Eight Trigrams Pavilion. Gebouwd op vierkante fundamenten, met een gekleurde geglazuurde koepel op de top, weerspiegelt dit achthoekige gebouw de oude Chinese filosofie dat ‘de lucht rond is en de aarde vierkant’. Er zijn acht pilaren met draken in reliëf in de gang getekend, en kleurrijke caissons en de symbolen van acht trigrammen zijn fraai over het plafond gerangschikt.

Naast het altaar van Sanqing Hall staan ​​twee in het oog springende bronzen geiten die naar verluidt tijdens de Qing-dynastie uit Beijing werden gehaald. Een van de geiten is eigenlijk een vreemd wezen met muizenoren, de neus van een os, de klauw van een tijger, de mond van een konijn, de drakenhoorns, de staart van een slang, het gezicht van een paard, de baard van een geit, de nek van een aap, de ogen van een kip, de buik van een hond en de dijen van een varken.

Veel belangrijke tentoonstellingen van taoïstische culturele overblijfselen zijn ook te zien in Qingyang Palace, zoals de houten gravure van de Dao Zang Ji Yao (samenvatting van verzamelde taoïstische geschriften) en de stenen sculptuur van Patriarch Lu Dongbin, die een van de taoïstische onsterfelijken was in Chinese geschiedenis.

 

Qingyang Palace, aka Qing Yang Gong, is one of the most famous Taoist temples in China. It is conveniently located in the northwest part of Chengdu, in the Sichuan Province.

Qingyang Palace was originally built in the Tang Dynasty (618-907), a period when Taoism was flourishing. Most of the parts of the temple that remain in existence are restorations from the Qing Dynasty (1644-1911), including Sanqing Hall, Doulao Hall, Hunyuan Palace, the Eight Trigrams Pavilion, and Wuji Palace.

The most magnificent of these buildings in Qingyang Palace is the Eight Trigrams Pavilion. Built on square foundations, with a colored glazed dome on top, this octagonal building reflects the ancient Chinese philosophy that ‘the sky is round and the earth is square’. There are eight pillars with dragons drawn in relief in the corridor, and colorful caissons and the symbols of eight trigrams are ornately arranged across its ceiling.

Beside the altar of Sanqing Hall stand two eye-catching bronze goats, which were said to be taken from Beijing during the Qing Dynasty. One of the goats is actually a strange creature with a mouse’s ears, an ox’s nose, a tiger’s claw, a rabbit’s mouth, a dragon’s horns, a snake’s tail, a horse’s face, a goat’s beard, a monkey’s neck, a chicken’s eyes, a dog’s belly and a pig’s thighs.

Many important exhibits of Taoist cultural relics are also on display in Qingyang Palace, such as the wooden engraving of the Dao Zang Ji Yao (Abstract of Collected Taoist Scriptures) and the stone sculpture of Patriarch Lu Dongbin, who was one of the Taoist Immortals in Chinese History.

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Chengdu 2018, Pictures China 2018Tags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close