Nagasaki: Confucius Shrine

Het Confucius Shrine zou het enige confucianistische heiligdom buiten China zijn dat gebouwd werd door Chinese handen. Zelfs nu nog is de grond waarop het staat Chinees grondgebied en de landrechten worden gecontroleerd door de Chinese ambassade in Tokio. Het heiligdom werd gebouwd in 1893 door de Chinese inwoners van Nagasaki met de steun van de Qing-regering en werd ontworpen om te dienen als een plaats van verering en studie. De gebouwen werden zwaar beschadigd door de atoombom op 9 augustus 1945 en werden in september hersteld en opnieuw opengesteld voor het publiek. Het heiligdom werd grondig gerenoveerd in 1982. Buiten het heiligdom staan 72 standbeelden die de 72 volgelingen van Confucius voorstellen.

 

 

 

The Confucius Shrine is said to be the world’s only Confucian shrine built outside China by Chinese hands. Even today the land on which it stands is Chinese territory and the land rights controlled by the Chinese Embassy in Tokyo. First built in 1893 by Chinese residents of Nagasaki with the support of the Qing Dynasty government, the shrine was designed to serve as a place of worship and learning for the Chinese community, and housed a Confucian sanctuary and primary school. The buildings were severely damaged by the atomic bomb explosion on August 9, 1945 and were not restored and opened to the public until September 1967. The shrine was extensively renovated in 1982. Standing outside the shrine are 72 statues representing the 72 followers of Confucius.

 

confucius-shrine-39confucius-shrine-38confucius-shrine-37confucius-shrine-36confucius-shrine-35confucius-shrine-34confucius-shrine-33confucius-shrine-32confucius-shrine-31confucius-shrine-30confucius-shrine-29confucius-shrine-28confucius-shrine-27confucius-shrine-26confucius-shrine-25confucius-shrine-24confucius-shrine-23confucius-shrine-22confucius-shrine-21confucius-shrine-20confucius-shrine-19confucius-shrine-18confucius-shrine-17confucius-shrine-16confucius-shrine-15confucius-shrine-14confucius-shrine-13confucius-shrine-12confucius-shrine-11confucius-shrine-10confucius-shrine-9confucius-shrine-8confucius-shrine-7confucius-shrine-6confucius-shrine-5confucius-shrine-4confucius-shrine-3confucius-shrine-2confucius-shrine-1

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Japan, Pictures NagasakiTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close