Nagasaki: Atomic Bomb Museum

Het Nagasaki Atomic Bomb Museum is een monument ter herdenking aan het vallen van de atoombom op Nagasaki door de Verenigde Staten van Amerika op 9 augustus 1945 om 11:02:35. Naast het museum ligt de Nagasaki National Peace Memorial Hall for the Atomic Bomb Victims, gebouwd in 2003, dat het hypocentrum van de gebeurtenis markeert. Het bombardement markeerde een nieuw tijdperk in de oorlog, en maakte van Nagasaki een symbolische locatie voor een gedenkteken. De tegenhanger in Hiroshima is het Hiroshima Peace Memorial Museum: deze locaties staan symbool voor de nucleaire tijdperk, herinneren bezoekers aan de enorme verwoesting en willekeurige dood ten gevolge van nucleaire wapens en zorgen voor een inzet voor wereldvrede. Het Nagasaki museum werd voltooid in april 1996 en verving de International Culture Hall. Het museum behandelt de geschiedenis van deze dag als een verhaal, gericht op de aanval en de aanloop naar het vallen van de atoombom. Het omvat ook de geschiedenis van de ontwikkeling van kernwapens en toont foto’s, relikwieën en documenten met betrekking tot de bombardementen.

 

 

 

 

The Nagasaki Atomic Bomb Museum is a remembrance to the atomic bombing of Nagasaki by the United States of America 9 August 1945 at 11:02:35 am. Next to the museum is the Nagasaki National Peace Memorial Hall for the Atomic Bomb Victims, built in 2003, which marks the hypocenter of the event. The bombing marked a new era in war, making Nagasaki a symbolic location for a memorial. The counterpart in Hiroshima is the Hiroshima Peace Memorial Museum. These locations symbolize the nuclear age, remind visitors of the vast destruction and indiscriminate death caused by nuclear weapons, and signify a commitment to peace. The Nagasaki museum was completed in April 1996, replacing the deteriorating International Culture Hall. The museum covers the history of the event as a story, focusing on the attack and the history leading up to it. It also covers the history of nuclear weapons development. The museum displays photographs, relics, and documents related to the bombing.

 

atomic-bomb-museum-19atomic-bomb-museum-18atomic-bomb-museum-17atomic-bomb-museum-16atomic-bomb-museum-15atomic-bomb-museum-14atomic-bomb-museum-13atomic-bomb-museum-12atomic-bomb-museum-11atomic-bomb-museum-10atomic-bomb-museum-9atomic-bomb-museum-8atomic-bomb-museum-7atomic-bomb-museum-6atomic-bomb-museum-5atomic-bomb-museum-4atomic-bomb-museum-3atomic-bomb-museum-2atomic-bomb-museum-1

 

 

 

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Japan, Pictures NagasakiTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close