Foz do Iguaçu: Iguazu National Park

Parque Nacional do Iguaçu beschikt over een totale oppervlakte van 185.262 hectare en ligt zowel in Brazilië als in Argentinië. Het werd opgericht door een federaal decreet op 10 januari 1939 en werd een UNESCO World Heritage Site in 1986. Het park wordt beheerd door het Chico Mendes Instituut voor Biodiversiteit.
Het park is de thuisbasis van een van ‘s werelds grootste en meest indrukwekkende watervallen, die zich uitstrekken over ongeveer 2700 meter. Er leven vele zeldzame en bedreigde soorten flora en fauna, waaronder de reuzenotter en de miereneter. Dankzij de nevel van de watervallen is het gebied gekend voor zijn weelderige plantengroei.

Parque Nacional do Iguaçu comprises a total area of 185,262.5 hectares and a length of about 420 kilometres (260 mi), 300 kilometres (190 mi) of which are natural borders by bodies of water and the Brazilian and Argentinean sides together comprise around 225 hectares (560 acres). Iguaçu National Park was created by federal decree nr. 1035 of January 10, 1939, and became a UNESCO World Heritage Site in 1986. The park is managed by Chico Mendes Institute for Biodiversity Conservation.
The park, located in Brazil and Argetina, is home to one of the world’s largest and most impressive waterfalls, extending over some 2,700 metres (8,900 ft). It is home to many rare and endangered species of flora and fauna, among them the giant otter and the giant anteater. The clouds of spray produced by the waterfall are conducive to the growth of lush vegetation.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close