Buenos Aires: Plaza San Martin

Een opeenvolging van de koloniale Spaanse gouverneurs hadden hier hun officiële residenties tot het land verkocht werd aan de Britse South Sea Company in 1713. De South Sea Company organiseerde hun slavenhandel vanuit de woning van de voormalige gouverneur en een fort en arena werden later in de omgeving gebouwd. Een resolutie 1813 schafte de slavenhandel en de slaafhuizen werden gesloten. In 1972 werd het westelijke deel van het park afgesloten om plaats te maken voor een nieuwe weg maar president Néstor Kirchner herstelde het plein in 2004 in zijn oude glorie, in reactie op de langdurige beroepsprocedures door buren en vrienden van de park. The Torre Monumental bereikt een hoogte van 75,5 meter en heeft acht verdiepingen.

A succession of colonial Spanish governors had their official residences built on what today is the plaza and, in 1713, the land was sold to the British South Sea Company. The South Sea Company operated their slave trade out of the former governor’s residence and a fort and bullring were later built nearby. An 1813 resolution abolished the slave trade and the slave quarters were shuttered. Its western section was separated to make way for a rerouting of Maipú Street in 1972; but President Néstor Kirchner ordered the change reverted in 2004, in response to long-standing appeals by neighbours and friends of the park. The Torre Monumental reaches a height of 75.5 m and has eight floors.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close