Buenos Aires: La Boca

La Boca is een wijk of barrio van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Het heeft een sterk Europesa sfeer omdat veel van zijn vroege kolonisten van de Italiaanse stad Genua afkomstig waren. La Boca is een populaire bestemming voor toeristen met zijn kleurrijke huizen en wandelstraat, de Caminito, waar de tango-artiesten optreden en tango-gerelateerde memorabilia wordt verkocht. De plaats die bezocht wordt door toeristen is slechts een paar straten lang en is in de afgelopen jaren zeer actief opgebouwd voor het toerisme. Buiten het toeristische gebied is het een vrij slechte wijk waar regelmatig gevallen van kleine criminaliteit gemeld worden.

La Boca is a neighborhood or barrio of the Argentine capital, Buenos Aires. It retains a strong European flavour, with many of its early settlers being from the Italian city of Genoa. La Boca is a popular destination for tourists visiting Argentina, with its colourful houses and pedestrian street, the Caminito, where tango artists perform and tango-related memorabilia is sold. The actual area visited by tourists is only a few blocks long and has been built up for tourism very actively over the last few years. Outside this tourist area, it is a fairly poor neighborhood that has had many regular occurrences of petty crimes reported.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close