Sigiriya: Lion rock

Sigiriya (“Leeuwenrots”) is een site van historisch en archeologisch belang die wordt gedomineerd door een enorme rots van bijna 200 meter hoog. Volgens de oude Sri Lankaanse kroniek, de Culavamsa, werd deze site geselecteerd door Koning Kasyapa (477-495) voor zijn nieuwe hoofdstad. Hij bouwde zijn paleis op de top van deze rots en liet de zijkanten versieren met kleurrijke fresco’s. Op een klein plateau ongeveer halverwege de zijkant van deze rots bouwde hij een poort in de vorm van een enorme leeuw. De hoofdstad en het koninklijk paleis werden verlaten na de dood van de koning. Het werd gebruikt als een boeddhistisch klooster tot de 14e eeuw.

Sigiriya (“Lion Rock”) is a site of historical and archaeological significance that is dominated by a massive column of rock nearly 200 metres (660 ft) high. According to the ancient Sri Lankan chronicle the Culavamsa, this site was selected by King Kasyapa (477 – 495) for his new capital. He built his palace on the top of this rock and decorated its sides with colourful frescoes. On a small plateau about halfway up the side of this rock he built a gateway in the form of an enormous lion. The capital and the royal palace was abandoned after the king’s death. It was used as a Buddhist monastery until the 14th century.

Categorieën Azië, Video, Video Sigiriya, Video Sri LankaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close