Pinnawela: Elephant orphanage part 1

Pinnawala Elephant Orphanage is een weeshuis en kinderdagverblijf voor wilde Aziatische olifanten. Het heeft de grootste kudde van gevangen olifanten ter wereld: in 2011 waren er 88 olifanten, waarvan 37 mannetjes en 51 vrouwtjes uit 3 generaties. Het weeshuis werd oorspronkelijk opgericht om zorg en bescherming te bieden aan de verweesde wilde olifanten die ronddwalend gevonden werden in en nabij de bossen van Sri Lanka. Het werd in 1975 gesticht door de Sri Lanka Department of Wildlife Conservation.

Pinnawala Elephant Orphanage is an orphanage, nursery and captive breeding ground for wild Asian elephants. It is notable for having the largest herd of captive elephants in the world: in 2011, there were 88 elephants, including 37 males and 51 females from 3 generations. The orphanage was originally founded in order to afford care and protection to many of the orphaned wild elephants found wandering in and near the forests of Sri Lanka. It was established in 1975 by the Sri Lanka Department of Wildlife Conservation.

 

Categorieën Azië, Video, Video Pinnawela, Video Sri LankaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close