2013 Kenia/Tanzania Dag 15 – 16: Nairobi – Wondelgem

Uitgeslapen tot 8 uur en ons opnieuw in het chaotische verkeer in Nairobi gestort om het weeshuis van de olifantjes te bezoeken. Omdat het zaterdag was dachten we dat het verkeer zou meevallen, maar door wegenwerken waren er nog minder baanvakken beschikbaar dan anders en was het weer van dat. 2u20 onderweg voor een afstand waar je normaal gezien 20 minuten over doet. Amper 2 dagen in het verkeer van Nairobi en we waren het al meer dan beu.

Net op tijd toegekomen in het olifantenweeshuis werden we verwelkomd door 3 piepkleine olifantjes, nauwelijks enkele weken oud en gered door het David Sheldrick Orphanage. Het initiatief is bewonderenswaardig: olifanten worden in het weeshuis geplaatst tot ze oud en rijp genoeg zijn om zelfstandig in het wild te gaan leven. De olifanten die er verblijven zijn gered uit handen van stropers, bevrijd uit vallen of meegenomen omdat hun moeder gedood werd en ze daardoor alleen in de parken rondzwierven.

100_6358 100_6359 100_6362 100_6364 100_6366Na de kleintjes was het de beurt aan de iets grotere olifanten, tussen 1 en 2 jaar oud. Net als kleine kinderen speelden ze met elkaar, rolden ze in de modder en leken de tijd van hun leven te hebben. Ze werden door hun verzorgers gevoed met papflessen en kwamen zodanig dicht bij het publiek dat sommige toeschouwers ook een modder- en stofdouche kregen.

100_6368 100_6369 100_6370 100_6373 100_6375

Als laatsten kwamen de oudste olifanten de show stelen. Een van hen werd behoorlijk boos toen zijn verzorger niet klaarstond met zijn papflessen, maar toen hij gulzig aan het slurpen was, leek alles vergeten en vergeven. De oudste olifant in het opvangtehuis was 4.5 jaar en zou binnen de 6 maanden opnieuw in het wild geplaatst worden. Zodra ze 5 jaar zijn, moeten de dieren opnieuw in staat zijn om zelfstandig te leven en worden ze weer in het wild uitgezet.

100_6376 100_6382 100_6384 100_6389 100_6391 100_6392

Lunchen deden we op het terrein van de plaatselijke reisagent in een oase van rust. Bijna niet te geloven dat we in Nairobi waren. Omdat het zo fijn zitten was bleven we daar dan ook een paar uur tot het tijd was om naar het hotel terug te keren. Na een heel licht diner snel in ons bed gekropen om uiteindelijk de wekker te horen afgaan om 00u15 en klaar te staan om naar de luchthaven te vertrekken.

Luchthaven, vlucht naar Istanboel, vlucht naar Zaventem en om 15u30 terug thuis. De reis was weer voorbij gevlogen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close