2014 Vietnam/Cambodja Dag 13: Ho Chi Minh City – Can Tho

De verplaatsing van Ho Chi Minh City naar Can Tho was slechts 125 km, maar toch deden we er door diverse boottochten en stops de volledige dag over:

We stopten bij een steenbakkerij waar bakstenen gemaakt werden voor de plaatselijke bevolking. Heel goedkoop, maar de kwaliteit laat veel te wensen over. Na een aantal jaren beginnen de stenen te verkruimelen en moeten de muren volledig heropgebouwd worden.

IMG_1825

IMG_1827

IMG_1829

Via de boot ging het naar een kokosplantage waar het personeel met gevaar voor lijf en leden de kokosnoten pelden en opensneden.

IMG_1844

IMG_1847

IMG_1840

Een plaats waar kokossnoepjes gemaakt worden mocht uiteraard ook niet ontbreken. We proefden uitgebreid en kregen bovendien lekker vers fruit voorgeschoteld.

IMG_1854

IMG_1856

Als laatste bezochten we een plaats waar allerlei zaken gevlochten werden: matten, manden, hoedjes en andere prullaria. Een oudere man met 1 been was op zijn gemakje matten aan het weven. Blijkbaar was hij zijn been verloren in de oorlog en had hij daarna 10 jaar in de gevangenis gezeten omdat hij streed aan de zijde van de Vietcong.

IMG_1859

IMG_1860

’s Middags bracht een soort tuktuk/brommer/taxi/bestelwagen (u mag zelf kiezen hoe dit ding heet) ons naar een restaurantje waar we in open lucht een olifantenoorvis geserveerd kregen. Degene die de naam uitvond moet dronken geweest zijn want het leek er in de verste verte niet op. Het zag er ronduit bloeddorstig en wansmakelijk uit maar het was best lekker.

IMG_1863

de 'olifantenoorvis'
de ‘olifantenoorvis’

Na de tocht met de roeiboot en de boot stapten we in de bus om naar Can Tho te rijden. Sommige brommertjes die we passeerden waren beladen met zaken die wij nog niet met onze auto zouden vervoeren: boomstammen of een halve fruitmarkt, je kan het zo gek niet bedenken. Ook is het een kunst om als koppel je kinderen vervoeren. 1 kind: geen probleem. 2 kinderen: geen probleem. 3 kinderen: nog steeds geen probleem. Vietnamezen zijn niet van de grootste, maar het is een grappig schouwspel om op 1 brommer twee volwassenen en 3 kinderen te zien zitten.

IMG_1895

IMG_1909

IMG_1785

IMG_1797

IMG_1786

IMG_1804

IMG_1902

IMG_1886

IMG_1805
veel vrouwen zijn volledig ingepakt: een witte huid wordt beschouwd als hét schoonheidsideaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close