2014 Vietnam/Cambodja Dag 1-2: Wondelgem – Hanoi

Stipt op tijd, om 12u45, kwam de chauffeur van het luchthavenvervoer ons ophalen. De lange heenreis kon beginnen. Uiteindelijk zouden we de dag erna om 14u45 in Hanoi arriveren.

Zaventem – Doha: 6u
Doha – Bangkok: 5u45

De tussenstop in Bangkok was voor ons totaal onverwacht. We konden gewoon in het vliegtuig blijven zitten totdat de nieuwe passagiers er bij kwamen.

Bangkok – Hanoi: 1u25

Met een tijdsverschil van 6 uur waren we dus na 20 uur aangekomen. Tijdens de rit naar het hotel konden we al een eerste keer kennismaken met het helse verkeer in Hanoi: duizenden brommers, fietsers en auto’s die in een kleine ruimte zoeken naar een opening in het verkeer om op hun bestemming te arriveren … Om het nog wat erger te maken reden er velen in de tegenovergestelde richting dus als voetganger waag je iedere keer je leven als je de straat wil oversteken. We hadden de indruk dat een kwart van de bestuurders kleurenblind was, want het leek wel alsof rood licht hen aanzette om nog wat gas bij te geven en door te rijden zonder omkijken. Het mag dan ook niet verbazen dat er in Vietnam ieder jaar ontelbare verkeersslachtoffers vallen. Vijf minuten het verkeer observeren en je begrijpt direct waarom. We hadden al veel meegemaakt maar dit hadden we nog niet gezien.

veiligheid voor alles
veiligheid voor alles

Om 16u15 kwamen we aan het hotel, gelegen in het centrum van de stad en op loopafstand van diverse bars en restaurants. Na anderhalf uur bekomen en opfrissen gingen we eten in een restaurant waar kansloze jongeren opgeleid worden om te koken en te serveren. We lagen dan ook vroeg in bed want we waren behoorlijk uitgeput.

Categorieën 2014 Vietnam/Cambodja, Dag 1-2: Wondelgem - Hanoi, ReisverslagenTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close