San Francisco: Cathedral of Saint Mary of the Assumption

De hoeksteen van de kathedraal van de Heilige Maria werd gelegd op 13 december 1967 en het gebouw werd drie jaar later voltooid. Op 5 mei 1971 werd de kathedraal gezegend en op 5 oktober 1996 werd het formeel gewijd aan de Heilige Maagd Maria. De eerste pauselijke mis in de kathedraal werd gevierd door paus Johannes Paulus II in 1987.

The cornerstone of the Cathedral of Saint Mary of the Assumption was laid on December 13, 1967, and the cathedral was completed three years later. On May 5, 1971, the cathedral was blessed and on October 5, 1996, was formally dedicated to the Blessed Virgin Mary under the name of Saint Mary of the Assumption. The first papal mass was celebrated by Pope John Paul II in the cathedral in 1987.

Categorieën Noord-Amerika, Video, Video San Francisco, Video USATags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close